×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Catherine spreekt over moederschap en onderzoek in podcast

  Ze is te horen in Giovanna Fletchers podcast Happy Mum, Happy Baby.

  Catherine spreekt over moederschap en onderzoek in podcast

  In haar allereerste podcastinterview zal Catherine, de hertogin van Cambridge, zaterdag openhartig spreken over haar ervaringen met het moederschap en haar inzet voor de ontwikkeling van jonge kinderen.


  De opnames hebben al plaatsgevonden. Vanuit Kensington Palace wordt alvast een tipje van de sluier gelicht. Catherine, zelf moeder van drie kinderen, praat onder meer over haar eigen jeugd. “Relaties zijn belangrijk voor de ontwikkeling. Ik had een geweldige grootmoeder die veel tijd met ons doorbracht. Spelletjes spelen, tuinieren, knutselen: ik probeer mijn kinderen dezelfde ervaringen te geven in hun opvoeding.”

  Bovendien bracht ze vroeger veel tijd buiten door, iets wat zij erg belangrijk vindt. “Ik denk dat het goed is voor de mentale en fysieke ontwikkeling van kinderen, iets waarmee je een goede basis legt.”

  De vrouw van prins William spreekt daarnaast over haar onderzoek “5 Big Questions on the Under Fives”. Dat zich richt op de ontwikkeling van kinderen jonger dan vijf jaar. “Met het onderzoek wil ik een gesprek over het belang van de vroege kindertijd op gang helpen”, zo zegt ze tegen presentator Fletcher. In het kader van haar onderzoek bezocht zij eerder locaties in onder andere Noord-Ierland en Wales, om daar te spreken met kinderen, ouders en grootouders.

  De uitzending is vanaf zaterdagmiddag online beschikbaar.

  15 februari 2020 - 09:52