×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Catherine draagt diadeem Diana

  Hertog en Hertogin van Cambridge bij receptie

  Catherine draagt diadeem Diana

  Catherine, de vrouw van prins William, droeg dinsdagavond bij een receptie op Buckingham Palace een bijzonder diadeem. Daily Mail schrijft dat het gaat om een exemplaar dat prinses Diana ook geregeld droeg bij officiële gelegenheden. Op de website van de krant staan foto's van de hertogin van Cambridge met het sieraad.


  Het gaat om een diadeem dat Diana kreeg van koningin Elizabeth voor haar huwelijk met prins Charles. De krant schrijft dat het prachtige juweel in 1914 is gemaakt voor koningin Mary. Voor het diadeem werden destijds parels en diamanten gebruikt die al in het bezit waren van de koningin.

  Het diadeem was een kopie van een exemplaar van prinses Augusta van Hesse, zij trouwde in 1818 met de hertog van Cambridge. Mary droeg het sieraad uiteindelijk over aan koningin Elizabeth en zij droeg het vervolgens bij verschillende gelegenheden. In 1981 gaf zij het weer aan haar schoondochter; prinses Diana. Volgens de krant is het diadeem behoorlijk zwaar en kreeg Diana er wel eens hoofdpijn van als ze het droeg.

  9 december 2015 - 09:58