×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse royals herdenken ondertekenen Magna Carta

  Koningin Elizabeth en familieleden in Runnymede

  Britse royals herdenken ondertekenen Magna Carta

  Koningin Elizabeth, prins Philip, prinses Anne en prins William waren maandag in Runnymede, Surrey. Daar herdachten ze dat het achthonderd jaar geleden is dat de Magna Carta werd ondertekend, zo laat het Britse koningshuis weten.


  De Magna Carta is een belangrijk historisch verdrag uit de dertiende eeuw, waarin individuele grondrechten werden opgesteld. Het verdrag beperkte ook de koninklijke macht en verzekerde iedere verdachte van een eerlijk proces. Tijdens haar bezoek aan de plaats, waar de Engelse koning John in 1215 zijn koninklijke zegel op het document plaatste, onthulde de koningin een plaquette waarmee de achthonderdste verjaardag van het document mee wordt gevierd.

  De Britse premier David Cameron was ook bij de bijeenkomst aanwezig. Hij gaf ook nog een toespraak. De Magna Carta "veranderde de wereld'', zei Cameron. Wereldwijd zijn er nog maar vier van de dertien originele kopieën van de Magna Carta over, twee daarvan liggen in de British Library. De anderen liggen in de Lincoln Kathedraal en de Salisbury Kathedraal.

  15 juni 2015 - 14:19