×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse royals herdenken einde oorlog Afghanistan

  Kerkdienst in St. Paul's Cathedral

  Britse royals herdenken einde oorlog Afghanistan

  De Britse koninklijke familie heeft vrijdag in St. Paul's Cathedral in Londen tijdens een speciale herdenkingsdienst stilgestaan bij het einde van de oorlog in Afghanistan.


  Veertien Britse royals woonden de dienst bij, onder wie koningin Elizabeth en haar man prins Philip, prins Charles en zijn vrouw Camilla, prins William en zijn vrouw Catherine en Afghanistanveteraan prins Harry. Onder de tweeduizend aanwezigen in de kerk waren verder ook (buitenlandse) politieke leiders, onder wie oud-premiers Tony Blair en Gordon Brown en huidig premier David Cameron, militaire bevelhebbers en honderden veteranen. De aartsbisschop van Canterbury en de bisschop van Londen leidden de dienst.

  Tijdens de herdenkingsdienst werd stilgestaan bij de oorlog, waaraan Groot-Brittannië dertien jaar deelnam. Ook werden de bijna 150.000 soldaten die deelnamen aan de missie geëerd en de 453 Britse gesneuvelden herdacht.

  Parade

  Na de dienst marcheerden Afghanistanveteranen in een parade langs de kathedraal en door Londen. Voor St. Paul's Cathedral salueerde prins Charles de voorbij lopende soldaten van de landmacht, de luchtmacht en de marine. Ter afsluiting vlogen er militaire vliegtuigen, waaronder helikopters en straaljagers, over de parade.

  Elizabeth bleef na de dienst niet naar de parade kijken. In plaats daarvan hadden de koningin en prins Philip in Buckingham Palace een ontmoeting met een aantal oorlogsveteranen.

  13 maart 2015 - 14:20