×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Britse koningin reist naar Noord-Ierland

  Elizabeth en Philip naar de set van Game of Thrones

  Britse koningin reist naar Noord-Ierland

  Koningin Elizabeth reist maandag samen met prins Philip voor de 21e keer naar Noord-Ierland. Daar legt de vorstin dinsdag en woensdag een aantal bezoeken af en woont ze een tuinfeest bij op Hillsborough Castle.


  Veel aandacht krijgt de visite aan de Hurst-MacQuitty Stages in de Titanic-wijk van Belfast, waar de populaire televisieserie Game of Thrones wordt geproduceerd. De koninklijke bezoekers ontmoeten de productiestaf en de acteurs. Verder is er een lunch en ontvangst in het stadhuis van Belfast en woensdag is er een herdenking van de Noord-Ierse bijdrage aan de strijd in de Eerste Wereldoorlog die dit jaar precies een eeuw geleden uitbrak.

  Elizabeth komt dinsdag bij een excursie naar de Crumlin Road gevangenis ook Martin McGuinness weer tegen, de vicepremier van Noord-Ierland en voormalig lid van de IRA. McGuinness zat in de jaren zeventig een maand gevangen in deze gevangenis vanwege zijn in de ogen van de Britten terroristische activiteiten. Hij ontmoette de koningin eerder dit jaar in Windsor en bij haar Noord-Ierse bezoek ter gelegenheid van haar diamanten regeringsjubileum in 2012.

  23 juni 2014 - 11:18