×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bedrijfsleven neemt afstand van Andrew

  Om reputatie te beschermen

  Bedrijfsleven neemt afstand van Andrew

  Goede doelen waaraan prins Andrew is verbonden en sponsors van zijn maatschappelijke activiteiten beraden zich of zij de relatie met de in opspraak geraakte hertog van York nog wel willen voortzetten.


  Volgens de Financial Times hebben in elk geval KPMG en Aon laten weten afstand te nemen van de prins om hun eigen reputatie te beschermen.

  Andere bedrijven hebben de Britse zakenkrant verteld dat ze hun betrokkenheid bij bijvoorbeeld Pitch@Palace, waar jonge ondernemers hun ideeën en start-ups voor het voetlicht kunnen brengen, heroverwegen of tegen het licht houden. Voor de prins zou het afhaken van sponsors als de Bank of China, Bosch en anderen rampzalig zijn.

  De Britse bank Standard Chartered heeft dinsdag bekendgemaakt de steun aan het door prins Andrew opgezette Pitch@Palace niet te verlengen. Dit vanwege de ophef over de hertog van York en zijn eerdere vriendschap met Jeffrey Epstein. Dat meldt de Financial Times. Andere sponsors dringen aan op vertrek van de prins bij de organisatie die hij zelf in 2014 in het leven heeft geroepen.

  Pitch@Palace geeft met name jonge ondernemers de kans hun ideeën en start-ups op bijzondere wijze onder de aandacht te brengen. Ze krijgen extra aandacht omdat de pitches plaatsvinden in Buckingham Palace, al heeft Andrew zijn project ook al in andere landen uitgerold. Zo waren er ook productpresentaties in Thailand en Australië.

  De prins zei afgelopen zaterdag in een interview met de BBC dat hij vastbesloten was met Pitch en andere werkzaamheden door te gaan en daarmee “de draad weer op te pakken.” Het vraaggesprek leidde echter tot een storm van verontwaardiging. Dat leidde er volgens de Britse zakenkrant toe dat bedrijven hun betrokkenheid bij werk van Andrew tegen het licht gingen houden. Zo zou Barclay’s Bank de steun aan het programma voor entrepreneurs ook heroverwegen.

  Maar bedrijven zijn niet de enige die twijfelen over de band met Andrew. Studenten van de universiteit van Huddersfield willen ook af van Andrew als ‘chancellor’, een stap die het universiteitsbestuur vooralsnog niet bereid is te zetten.

  Zakenman en misbruik

  Prins Andrew ligt de laatste tijd onder vuur vanwege zijn vriendschap met Jeffrey Epstein, de onder meer van misbruik van minderjarige meisjes beschuldigde Amerikaanse zakenman.

  Ook na de veroordeling en celstraf van Jeffrey Epstein bleef de prins met hem omgaan. De 59-jarige zoon van koningin Elizabeth heeft daar achteraf spijt van, zei hij in een gesprek met BBC Newsnight. In hetzelfde interview ontkende Andrew ook dat hij seks zou hebben gehad met een minderjarig meisje. Het slachtoffer, Virginia Giuffre, beschuldigt hem daar al jaren van.

  20 november 2019 - 08:53