×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Anne opent postkantoor South Georgia

  Britse prinses in overzees gebied Atlantische oceaan

  Anne opent postkantoor South Georgia

  Prinses Anne is tijdens haar bezoek aan South Georgia en de South Sandwich Islands, een Brits overzees gebied in het zuiden van de Atlantische oceaan, meteen aan het werk gezet. De dochter van koningin Elizabeth mocht het gerestaureerde postkantoor openen, dat is opgeknapt met hulp van Groot-Brittannië en Noorwegen.


  De Noren hadden jarenlang walvisvaardersstations op South Georgia en in Grytviken zijn nog een museum en een kerkje die aan de Noorse aanwezigheid op de eilanden herinneren. Tegenwoordig is South Georgia nauwelijks bewoond. Naast een Britse regeringsfunctionaris, een beambte van het postkantoor en staf van het museum, zijn er alleen een handvol wetenschappers die onder meer het weer in de gaten houden en de natuur bestuderen.

  Prinses Anne is sinds vorige week met haar man Tim Laurence op bezoek in de Falklandeilanden en op de zuidelijker gelegen South Georgia. De aanwezigheid van de prinses onderstreept nog eens de Britse claim op de nabij Antarctica gelegen eilanden die ook worden opgeëist door Argentinië, dat in 1982 beide eilandengroepen bezette. Er was een oorlog voor nodig om de Argentijnen weer weg te krijgen. Anne's jongere broer prins Andrew vocht destijds mee aan Britse kant.

  18 januari 2016 - 12:09