×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Andrew beschuldigd van racisme

  Prins zit nog meer in de nesten

  Andrew beschuldigd van racisme

  De zoon van koningin Elizabeth, die al onder vuur ligt vanwege zijn interview over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein, wordt nu ook beschuldigd van racisme.


  Een oud-werknemer van voormalig premier David Cameron beweert in de Evening Standard dat Andrew het n***er-woord heeft gebruikt. Het Britse hof ontkent de beschuldigingen.

  Volgens Rohan Silva zou de hertog van York de racistische term in 2012 hebben laten vallen tijdens een vergadering op Buckingham Palace. Ook zou hij tegen Silva, die van Sri Lankaanse afkomst is, hebben gezegd dat hij het nooit ver zou schoppen als hij “een witte man zou blijven spelen”.

  Silva besloot na de uitzending van het interview van zaterdag zijn verhaal te doen. “Nog een lange tijd erna nam ik mezelf kwalijk dat ik de prins niet heb geconfronteerd met zijn woordkeuze en daar heb ik nu nog steeds spijt van. Hij werd overduidelijk niet gecorrigeerd door de mensen om zich heen waardoor zulk kwetsend taalgebruik gewoon wordt getolereerd.”

  Andrew sprak zaterdag in BBC Newsnight voor het eerst over zijn relatie met de van seksueel misbruik beschuldigde zakenman Epstein. De prins kreeg flink wat kritiek omdat hij geen spijt betuigde voor de vriendschap en geen empathie toonde voor de slachtoffers van Epstein, die in augustus zelfmoord pleegde in de gevangenis.

  19 november 2019 - 09:00