×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Advocate Epstein-slachtoffers boos dat prins Andrew niet meewerkt

  "We eisen gerechtigheid"

  Advocate Epstein-slachtoffers boos dat prins Andrew niet meewerkt

  Lisa Bloom, de advocate die vijf vermeende slachtoffers van Jeffrey Epstein vertegenwoordigt, vindt het niet kunnen dat prins Andrew vooralsnog niet meewerkt aan het onderzoek van de FBI.


  De Amerikaanse roept de prins, die eerder in het beroemde BBC-interview nog zijn volledige medewerking toezegde, op “het juiste te doen”. Zegt ze dinsdag in een verklaring aan verscheidene Britse media.

  Haar oproep komt nadat openbaar aanklager Geoffrey Berman maandag had gezegd dat Andrew niet bereikbaar is en nog niet heeft meegewerkt aan de misbruikzaak tegen zijn voormalige vriend. “Ik vond het afgrijselijk om te horen dat prins Andrew zich niet aan zijn woord heeft gehouden”, reageert Bloom. “Het is heel teleurstellend dat prins Andrew publiekelijk heeft gezegd dat hij zou meewerken en dat nu gewoon niet doet.”

  Volgens de advocate kan het dat de prins uiteindelijk, met hulp van justitie in het Verenigd Koninkrijk, wordt gedwongen vragen van de FBI te beantwoorden. “We eisen gerechtigheid, en we gaan niet hopen dat mensen komen opdagen om vragen te beantwoorden. We eisen het, we staan erop en we gebruiken de wet om dat voor elkaar te krijgen.”

  Interview

  Andrew sprak vorig jaar met de BBC over zijn banden met de Amerikaanse zakenman. Die vorig jaar zelfmoord pleegde in de gevangenis. Tijdens het veelbesproken televisie-interview ontkende de zoon van koningin Elizabeth onder meer dat hij seks had gehad met een destijds minderjarige vrouw die door Epstein zou zijn geronseld. Ook beloofde Andrew dat hij alle vragen van de FBI in de misbruikzaak tegen de zakenman zou beantwoorden.

  Het gesprek in november zorgde ervoor dat de prins zijn koninklijke taken moest neerleggen. Andrew verdween uit de schijnwerpers en liet zich pas onlangs weer in het openbaar zien. Toen vergezelde hij zijn moeder naar de kerk.

  28 januari 2020 - 17:21