Zo viert de queen haar jubileum

Dit jaar zit Elizabeth 70 jaar op de troon. Dat platina jubileum wordt uiteraard groots gevierd. De eerste details zijn naar buiten gekomen.

De Platinum Jubilee Celebration vindt plaats van 12-15 mei, als 1000 artiesten en 500 paarden belangrijke momenten uit de koninklijke geschiedenis zullen markeren door middel van een 90 minuten durende voorstelling met acteurs.

Op 2 juni wordt de jaarlijkse verjaardagsparade van de koningin, Trooping the Colour, een spectaculair evenement, met 1.200 officieren, legermuzikanten en paarden. Dezelfde dag zullen feestelijke bakens worden ontstoken in 1.500 steden en dorpen in het Verenigd Koninkrijk, de Kanaaleilanden, het eiland Man en de Britse overzeese gebiedsdelen.

Vrijdag 3 juni wordt in de St Paul’s Cathedral een dankdienst gehouden, zaterdag 4 juni is Buckingham Palace gastheer voor de Platinum Party at the Palace van de BBC, een live concert met grote namen uit de amusementswereld.

Zondag 5 juni is The Big Jubilee Lunch, met naar verwachting meer dan 200.000 buurtevenementen. Dat weekend zullen in The Platinum Jubilee Pageant artiesten, dansers, muzikanten, militairen, sleutelfiguren en vrijwilligers het verhaal vertellen van de regeerperiode van de koningin door een combinatie van theater, muziek, circus en straatoptredens. Een speciaal onderdeel, de River of Hope, zal bestaan uit tweehonderd zijden vlaggen die eruitzien als een bewegende rivier.

Het hele jaar door zijn er evenementen zijn waaraan het publiek kan deelnemen, zoals de Queen’s Green Canopy, waarbij gemeenschappen met groene vingers in het hele land bomen planten. In het kader van de Platinum Pudding-wedstrijd ontwerpen Britten een nieuwe pudding, die aan de koningin is opgedragen.

In Buckingham Palace worden portretten van Elizabeth en persoonlijke juwelen tentoongesteld, in Windsor Castle de kroningsjurk en de Robe of Estate, en in het Palace of Holyroodhouse de outfits die ze droeg bij haar zilveren, gouden en diamanten jubilea.

LEES OOK:

DE 6 WERELDRECORDS VAN QUEEN ELIZABETH

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Hello!