Britain Marathon London

Zó supporten Britse royals marathonlopers in Londen

In de Britse hoofdstad Londen werd de jaarlijkse marathon afgelopen weekend gelopen. De sportieve deelnemers liepen veelal in de stromende regen en werden aangemoedigd door deze Britse royals.

Het is niet niets, trainen voor een marathon. Des te leuker dat deze in Londen daadwerkelijk kon doorgaan. Met inachtneming van de nodige coronavoorschriften natuurlijk. Net als bij diverse wielerwedstrijden in Europa afgelopen weekend, was bijvoorbeeld minder publiek welkom.

De leden van het Britse koningshuis hebben op ludieke wijze aandacht besteed aan de hardloopwedstrijd. Hieronder een leuk overzicht.

Gravin Sophie (vrouw van prins Edward, schoondochter van Elizabeth) liep 2,5 kilometer mee. Ze liep samen met Tomas, een hardloper met leerproblemen. Samen vroegen ze aandacht voor stichting MenCap. De video waarin je Sophie ziet lopen, vind je terug op het Instagram-account van de royals.

Sophie Marathon Londen 2020

Harry moedigde vanuit zijn huidige woonplaats Los Angeles de renners aan. Sterker nog, een paar Britse marathonlopers die – vanwege corona – in Amerika meededen in plaats van in Londen, konden op de steun van de prins rekenen – hij ging zelfs op de foto met ze!

Harry Marathon Los Angeles 2020

En hoe leuk is dit? Regen of geen regen, over de gehele route ‘stonden’ Elizabeth en William langs de lijn om de marathonlopers in Londen aan te moedigen. Hun vrolijke beeltenis sleepte de renners er vast doorheen op de lastige momenten!

Britain Marathon London

Lees ook:

Prinses Elisabeth krijgt familiebezoek op militaire school

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @theroyalfamily, London Marathon Events

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen