Image 13

Zo blijven Harry en Meghan de koninklijke familie steunen

Prins Harry en Meghan hebben gebroken met het koninklijk huis, maar zeggen ondanks dat “dienstbaar” te blijven aan het Verenigd Koninkrijk en alle inwoners. Dat zegt een woordvoerder van het koppel aan Britse media.

“Zoals blijkt uit hun werk het afgelopen jaar, blijven de hertog en hertogin van Sussex toegewijd aan hun plicht en dienstbaarheid aan het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld”, aldus de woordvoerder. “Ze blijven de organisaties waar ze aan verbonden zijn steunen, ook nu ze geen eretitels meer hebben.”

De twee maakten vrijdag bekend definitief afstand te nemen van de het Britse koningshuis. Harry heeft de afgelopen tijd verschillende gesprekken gehad met zijn oma Elizabeth over zijn rol in de familie. Naar aanleiding van die gesprekken heeft de koningin schriftelijk laten weten dat de wensen van Harry en Meghan niet passen met de verantwoordelijkheden en plichten die samen gaan met de taken van de werkende leden van het Britse koningshuis. Daarop is besloten dat Harry en zijn vrouw niet terugkeren als ‘werkende leden’ van de koninklijke familie. De woordvoerder van het stel benadrukt dat Harry en Meghan altijd het land blijven steunen. 

LEES OOK:

Oma ‘Fergie’ deelt schattige foto’s van kleinkind

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen