Image 41

Zien: William en Harry onthullen standbeeld Diana

Donderdag is het standbeeld van prinses Diana, ter ere van haar zestigste geboortedag, onthuld. Het beeld van de moeder van prins William en prins Harry staat in de tuin van Kensington Palace in Londen, waar Diana tot haar dood woonde.

William en Harry kwamen in 2017 met het plan voor een beeld in de tuin van de residentie, waar nu zoon William en zijn vrouw Catherine wonen. Ze wilden naar eigen zeggen “haar positieve invloed op Groot-Brittannië en de wereld herdenken met een permanent standbeeld”.

Zelf is Harry ook overgevlogen vanuit Amerika, waar hij woont met zijn vrouw Meghan, voor de herdenking. Zij is niet meegekomen omdat ze pas bevallen is van dochter Lili. Naar verluidt zullen Harry en William allebei een speech geven als eerbetoon aan hun moeder. Er is een mogelijkheid dat koningin Elizabeth niet aanwezig is bij de herdenking, omdat ze op rondreis is door Schotland. Hun vader prins Charles blijft waarschijnlijk weg en ook Catherine, de vrouw van William, wordt niet verwacht. Prinses Diana overleed in augustus 1997 op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van een auto-ongeluk in Parijs. De prinsen William en Harry waren toen 15 en 12 jaar oud. Diana was jarenlang getrouwd met prins Charles.

LEES OOK:

Angela Merkel bezoekt Queen Elizabeth

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Youtube @ITV News.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen