Image 8

Zal het omstreden interview van Diana ook te zien zijn bij The Crown?

Er gaan geruchten rond dat het omstreden interview dat Martin Bashir in 1995 met prinses Diana had voor de BBC, ook voorbijkomt in het vijfde seizoen van The Crown. Volgens ingewijden liggen de scripts van de vijfde reeks al helemaal klaar.

Wanneer het seizoen verschijnt, is nog niet bekend. De opnames zouden volgende maand beginnen. Het interview kwam kort geleden weer in het nieuws omdat de BBC een onafhankelijk onderzoek had ingesteld. Daaruit werd duidelijk dat Bashir misleidende informatie had gebruikt om Diana te verleiden tot het gesprek. De journalist overtuigde de broer van Diana om hem met haar in contact te brengen door vervalste bankafschriften te tonen. Hieruit zou blijken dat mensen aan het Britse hof werden betaald om persoonlijke informatie over Diana door te spelen.

In het vijfde en zesde seizoen speelt Elizabeth Debicki Diana, ze volgt Emma Corrin op die de rol in de twee voorgaande reeksen vertolkte. Dominic West neemt het stokje over van Josh O’Connor als prins Charles. Imelda Staunton, Lesley Manville en Jonathan Pryce nemen de rollen over van respectievelijk Olivia Coleman als koningin Elizabeth, Helena Bonham Carter als prinses Margaret en Tobias Menzies als prins Philip.

LEES OOK:

Beatrix steekt handen uit mouwen: ‘‘Fijn dat ik weer mag werken’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.