Wow! Beveiliging van Harry en Meghan kostte Canadese politie 37.000 euro

Eind vorig jaar heeft de Canadese politie ruim 37.000 euro extra uitgegeven voor de beveiliging van Harry en Meghan. Die verbleven toen enige tijd in North Saanich op Vancouver Island, in de westelijke kustprovincie British Columbia. CTV News meldde dat het bedrag boven water werd gehaald door de actiegroep Canadian Taxpayers Federation.

Tussen 18 november en 22 januari heeft de Royal Candian Mounted Police (RCMP) 56.384 Canadese dollar besteed aan overuren en logistiek voor het verblijf van het stel en hun zoontje Archie. De federatie van belastingbetalers had een petitie ingediend bij premier Justin Trudeau waarin erop werd aangedrongen dat geen Canadees belastinggeld zou worden gebruikt voor de beveiliging van het hertogelijk paar. Trudeau had hun komst juist verwelkomd en in februari bevestigde het ministerie van Openbare Veiligheid aan CTV News dat de RCMP had meegewerkt aan de beveiliging van Harry en Meghan.

Hier kwam een einde aan toen zij binnen de koninklijke familie een stap terug deden en geen koninklijke taken meer vervulden. Het plan om eventueel in Canada te blijven wonen werd ook opgegeven. Het paar vestigde zich in Los Angeles, waarna de Amerikaanse president Donald Trump meteen liet weten dat de VS niet zouden opdraaien voor de beveiligingskosten.

Lees ook:

Mathilde draagt matching jurk en mondkapje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen