Placeholder

William steunt dakloze veteranen

Prins William heeft een boodschap gedeeld in het kader van een campagne voor dakloze veteranen, georganiseerd door de Britse kranten Evening Standard en The Independent.

William betuigde maandag zijn steun voor dit doel in een bericht aan de betrokken kranten. "De mannen en vrouwen van de strijdkrachten dienen ons allen met hun leven, als dat gevraagd wordt door hun vaderland. Zij zouden hun leven geven om ons te beschermen en verwachten weinig terug. Het leven in de strijdkrachten is moeilijk, het is uniek en het is soms lastig om na hun diensttijd de overgang te maken naar het burgerleven."

De hertog van Cambridge heeft zelf meer dan zeven jaar actief in dienst gezeten. Hij geeft aan het vreselijk te vinden dat het moeilijk is voor veteranen om een baan te vinden buiten het leger, ondanks hun talent, moed en vaardigheden. "We kunnen allemaal iets kleins doen dat toch van belang is, om deze anonieme helden een helpende hand te bieden, hen hoop te geven en op het juiste pad naar herstel te helpen."

De opbrengst van de campagne zal verdeeld worden onder twee goede doelen: ABF The Soldier's Charity en Veterans Aid.