Placeholder

William: ‘Slachtoffers worden nooit vergeten’

Prins William heeft in de kathedraal van Manchester de herdenking van de terroristische aanslag die een jaar geleden in die stad plaatsvond bijgewoond.

'Aan alle getroffenen: jullie zullen nooit worden vergeten', schreef de hertog van Cambridge op een kaartje die hij in de 'boom van hoop' ophing. Ook had hij woorden voor de mensen uit Manchester: 'Ik heb enorme bewondering voor jullie kracht en wellevendheid na deze ongeëvenaarde tragedie'.

De aanslag die plaatsvond bij concerthal Manchester Arena kostte aan 22 mensen het leven. Een zelfmoordterrorist liet een explosief ontploffen na afloop van een concert van zangeres Ariana Grande.

Tijdens de herdenkingsdienst in de kathedraal las William een tekst uit 1 Korinthiërs 13: 'Liefde beschermt altijd, vertrouwt altijd, hoopt altijd en zet altijd door. De liefde schiet nooit tekort en verdwijnt nooit'.

De hertog werd vergezeld door de Britse premier Theresa May. Ook waren er diverse hulpverleners, nabestaanden en slachtoffers bij de dienst aanwezig.