Placeholder

William heeft drukke zondag op Malta

Prins William heeft als invaller voor zijn vrouw Catherine een druk programma op de tweede dag van zijn bezoek aan Malta. Malta viert zondag dat het precies een halve eeuw onafhankelijk is van Groot-Brittannië.

De prins was zondagmorgen al vroeg in de St John’s co-kathedraal voor een speciale dankdienst ter gelegenheid van de verjaardag van de onafhankelijkheid. Tijdens de mis vroeg aartsbisschop Paul Cremona om meer compassie en aandacht voor vluchtelingen die vaak vanaf de Afrikaanse kust op Malta en het zustereiland Gozo belanden.

Na afloop van de mis bekeek William in het museum van de kathedraal twee schilderijen van Caravaggio. Daarna ging hij naar het jeugdcentrum Agenzija Zghazagh. Dat gaf de bevolking ook de kans een glimp op te vangen van de koninklijke bezoeker, die een korte ontmoeting had met publiek op het Vittoriosa-plein.

Voor William staan verder nog een rondvaart door de haven en een tuinfeest bij de Britse vertegenwoordiger op Malta op de agenda. Het bezoek zou oorspronkelijk worden gebracht door Catherine, maar zij moest donderdag zoals verwacht afzeggen vanwege haar ernstige zwangerschapsmisselijkheid.