William en Kate willen persoonlijker worden op sociale media

Er lijkt een verandering gaande te zijn op de sociale media uitingen van het Britse koningshuis. Via Twitter berichten William en Kate niet langer ‘verscholen’ vanuit het account Kensington Palace. Ze twitteren sinds kort als hertog en hertogin van Cambridge. Ook op Instagram, waar ze werken onder de profielnaam Kensingtonroyal, is een wijziging doorgevoerd. Er staat nu nadrukkelijk vermeld: Duke and Duchess of Cambridge.

Volgens kenners geeft dit aan dat de twee Britse royals persoonlijker naar buiten willen treden. Op Twitter hebben William en Catherine inmiddels 1,9 miljoen volgers en op Instagram maar liefst 11,8 miljoen. Beide accounts werden voorheen ook gebruikt door prins Harry, en na zijn huwelijk met de Amerikaanse actrice Meghan Markle ook enige tijd door alle vier de royals.

De twee koppels werden ook wel de ‘Fab 4’ genoemd, maar dat veranderde toen er spanningen ontstonden. Harry en Meghan gingen vervolgens hun eigen weg op Instagram, en kregen op Sussexroyal in recordtijd 11,2 miljoen volgers. Op 30 maart plaatsten ze er hun laatste bericht vanwege het afscheid als ‘werkende’ leden van de Britse koninklijke familie. Sindsdien zijn ook William en Catherine zichtbaarder en actiever geworden, en tijdens de lockdown vanwege de coronacrisis volgens kenners ook relaxter en persoonlijker.

Lees ook:

Dinsdag en woensdag heeft prins William een aantal videocalls gehouden met Schotse liefdadigheidsinstellingen. Voor deze week stond eigenlijk een korte reis ingepland, maar dat kon door de coronacrisis helaas niet doorgaan.

Schotse liefdadigheidsinstellingen krijgen telefoontje van William

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen