Britain Royalty Princess Diana Statue

William en Harry weer on speaking terms?

Het leek er toch echt op dat de Britse prinsen William en Harry stevig en langdurig ruzie hadden. Een evenement rond hun overleden moeder doet anders vermoeden.

De broers ontmoetten namelijk allebei de winnaars van de Diana Award, die is bedoeld om de herinnering aan hun moeder levend te houden. Dat leverde weliswaar geen echt samenzijn op. William ontving een aantal winnaars in Kensington Palace. Harry was erbij via een videolink met Californië.

En toch waren er hoopvolle tekenen. Het Britse blad HELLO! schrijft dat de prinsen niet alleen per se mee wilden doen. Dat moest ook op dezelfde dag gebeuren. ‘Het is een speciale prijs ter nagedachtenis aan hun moeder en dat verenigt hen nog steeds, ondanks alles wat er is gebeurd.’

Diana’s broer, Lord Spencer, zal de 20 winnaars ontvangen tijdens een speciale ceremonie in Althorp House, waar de broers en zussen opgroeiden, op 9 december.

De Legacy Award, die om de twee jaar wordt uitgereikt, is de meest prestigieuze onderscheiding die een jongere kan krijgen voor zijn sociale of humanitaire werk. In 2017 reikten de prinsen William en Harry de Legacy Awards uit in St James’ Palace.

LEES OOK:

VANAF DINSDAG KUNNEN BEZOEKERS STANDBEELD DIANA BEWONDEREN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.