Placeholder

William en Catherine vieren St. Patrick’s Day

De Britse prins William en zijn hoogzwangere vrouw Catherine hebben dinsdag Ierse soldaten geëerd op St. Patrick's Day. De hertog en hertogin van Cambridge gaven in Aldershot twijgjes met klavertjes aan de militairen.

Tweehonderd soldaten marcheerden het plein op van hun militaire basis in Aldershot om de klavertjes in ontvangst te nemen. Catherine gaf mandjes vol twijgjes aan de officieren van de Ierse Garde, die op hun beurt de klavertjes verdeelden over hun bataljon. Na afloop bracht de langst dienende gardesoldaat een toost uit op William en Catherine.

Het presenteren van de klavertjes, het symbool van de nationale feestdag van Ierland, door Britse royals aan Ierse militairen is al 114 jaar een traditie. De traditie werd in 1901 geïntroduceerd door koningin Alexandra, de vrouw van koning Edward VII. De Ierse Garde zelf werd in 1900 opgericht door koningin Victoria als eerbetoon aan de Ierse inzet tijdens de Tweede Boerenoorlog.

Het bijwonen van de parade op St. Patrick's Day is een van de laatste openbare optredens van Catherine voordat ze met zwangerschapsverlof gaat. De hertogin van Cambridge, die momenteel acht maanden zwanger is, zal woensdag in ieder geval nog een kindercentrum in Londen bezoeken, meldt The Telegraph.