Naamloos

Website Britse koningshuis kleurt zwart

Vrijdag is de officiële website van het Britse koningshuis, www.royal.uk, op zwart gezet. Prins Philip overleed vrijdagochtend op 99-jarige leeftijd. De site van de koninklijke familie is “tijdelijk niet beschikbaar omdat wijzigingen worden aangebracht”, aldus Buckingham Palace. Op de homepage zijn tegen een zwarte achtergrond alleen een foto van Philip en de korte verklaring over zijn overlijden te zien.

De man van koningin Elizabeth overleed “vredig” op Windsor Castle, maakte Elizabeth “met groot verdriet” bekend. Verdere mededelingen worden “te zijner tijd” gedaan, zo staat op de website. “De koninklijke familie rouwt samen met mensen over de hele wereld om het verlies.” Philip, die in juni 100 jaar zou zijn geworden, had al langer gezondheidsproblemen. Onlangs lag hij nog in het ziekenhuis vanwege een infectie en een hartaandoening.

De officiële website van prins Charles, de oudste zoon van Elizabeth en Philip, is nog niet aangepast. Op princeofwales.gov.uk staat nog een foto van Charles en zijn vrouw Camilla, die vrijdag zestien jaar getrouwd zijn.

https://www.instagram.com/p/CNcVnpaHH6b/

LEES OOK:

Verdrietig: Prins Philip is overleden

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.