prins andrew

Volgens The Times sluit Charles terugkeer Andrew in publieke functie uit

Het lijkt uitgesloten dat prins Andrew ooit nog terugkeert in het openbare leven, nu er tegen hem een zaak is aangespannen wegens mogelijk seksueel misbruik. Zijn broer Charles ziet geen weg meer terug in een publieke rol, schrijft The Times op basis van een bron dicht bij de Britse troonopvolger.

“Al lang geleden heeft hij geconcludeerd dat dit probleem onoplosbaar is. De prins zal er nu waarschijnlijk nog zekerder van zijn dat een terugkeer in het openbare leven niet mogelijk is, omdat deze beschuldiging regelmatig de kop opsteekt.”

De Amerikaanse Virginia Giuffre beschuldigt Andrew ervan haar ongeveer twintig jaar geleden te hebben misbruikt toen ze minderjarig was. De vrouw stapt nu pas naar de rechter omdat een wet in New York vervalt en slachtoffers van kindermisbruik daardoor een civiele zaak kunnen aanspannen ondanks het verstrijken van de verjaringstermijn.

Volgens de bron houdt Charles van zijn broer maar is de zaak “ongewenste reputatieschade” voor de koninklijke familie.

Beschuldiging

Vanwege de beschuldigingen van Giuffre trok Andrew zich in november 2019 al terug uit het openbare leven en legde zijn koninklijke functies neer. De meeste organisaties van goede doelen waarvan hij beschermheer was, hebben hem inmiddels afgedankt. Wel bekleedt hij nog diverse erefuncties bij de Britse strijdkrachten.

LEES OOK: DÉZE ACTEUR SPEELT PRINS ANDREW IN THE CROWN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld en bron: ANP