Video’s: Harry is dankbaar voor warm welkom Nieuw-Zeeland

Prins Harry heeft zijn bezoek aan Nieuw-Zeeland er bijna op zitten. Via Twitter bedankte hij vrijdag iedereen die hij de afgelopen week heeft ontmoet voor het warme welkom. "Ik heb zoveel geweldige dingen over kiwi's gehoord van de koningin, mijn vader en recent nog van mijn broer en schoonzus", twittert de Britse prins. "Ik kan niet geloven dat het 30 jaar heeft geduurd om hier naar toe te gaan, maar ik ben blij dat ik er uiteindelijk ben."

Harry had vrijdag een druk programma in Auckland. Zo bezocht hij de Southern Cross Campus, een school waarop de meeste leerlingen Maori zijn of van Pacifische eilanden afkomstig zijn. De kinderen gaven culturele optredens en kregen uit handen van de prins prijzen uitgereikt voor hun schoolprestaties.

Daarna ging Harry door naar de New Zealand Rugby Foundation, een rehabilitatiecentrum voor gewonde rugbyspelers. De 30-jarige prins, die in Engeland ook beschermheer van gewonde sporters is, sprak met enkele van de rugbyers en medische specialisten.

Probleemjongeren

Ook bracht Harry een bezoek aan de Turn Your Life Around Foundation, waar hij met probleemjongeren een potje tafelvoetbal, pool en pingpong speelde. De Britse royal kreeg de lachers op zijn hand toen hij met verf een paarse handdruk achterliet op het voorhoofd van fotograaf Arthur Edwards toen hij werd geacht zijn hand achter te laten op een spandoek.

's Middags ging Harry langs bij het Government House, waar hij onder meer de Nieuw-Zeelandse premier John Key ontmoette. Hierna gaf hij een speech op een receptie. Prins Harry vliegt zaterdag weer terug naar huis, waar hij eindelijk zijn nichtje Charlotte kan ontmoeten. Hij was vanaf half april in Australië voor een legertraining en plakte hier een bezoek aan Nieuw-Zeeland aan vast.

Video: prins Harry op de Southern Cross Campus:

Video: prins Harry bij de Spinal Rehabilitation Unit van Auckland:

Video: prins Harry bij de Turn Your Life Around Foundation:

Video: speech van prins Harry in Government House: