Placeholder

Video: prinses Charlotte gedoopt

Prinses Charlotte is gedoopt in de St Mary Magdalene Church in Sandringham. Bij de plechtigheid waren naast Charlotte's ouders ook haar 2-jarig broertje prins George en de andere leden van de Britse koninklijke familie aanwezig.

Voor en na de doop, die door de aartsbisschop van Canterbury Justin Welby werd uitgevoerd, lag prinses Charlotte in een 50 jaar oude wandelwagen die koningin Elizabeth heeft gebruikt voor haar zoons Andrew en Edward, meldt Majesty Magazine.

Prins William en zijn vrouw Catherine lieten zondag weten dat hun jongste telg vijf peetouders heeft gekregen. Ze kozen Catherines tennisvriendin Sophie Carter, haar neef Adam Middleton, Williams klasgenoot James Meade, Laura Fellowes, een telg uit de Spencer-familie van Williams moeder prinses Diana en Williams basisschoolvriend Thomas von Straubenzee.

Na afloop genoot de koninklijke familie van een afternoon tea met een deel van de bruidstaart van William en Catherine, dat voor de gelegenheid was bewaard.

Bloemen

De bloemen die het publiek meenam voor het zondag gedoopte Britse prinsesje Charlotte worden gedoneerd aan East Anglia's Children's hospices (EACH).

Deze organisatie biedt zorg aan kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte in Cambridgeshire, Essex, Norfolk en Suffolk. EACH heeft op Twitter laten weten vereerd te zijn dat de bloemen bij de families, vrijwilligers en het personeel terechtkomen en "wenst de hertog en hertogin, prins George en natuurlijk prinses Charlotte veel gezondheid en geluk."

Duke and Duchess of Cambridge leave Sandringham church with their children after Princess Charlotte christened. http://trib.al/vja1oyH

Posted by Sky News on zondag 5 juli 2015