Video: prins Harry: ‘Ik wil dolgraag vader worden’

Prins Harry zou dolgraag nu al kinderen willen, maar realiseert zich maar al te goed dat vader worden niet iets is wat je kunt afdwingen. "Het gebeurt wanneer het gebeurt", aldus de prins in een interview met Sky News.

Harry wacht nog op de juiste vrouw. "Op een gegeven moment weet je dat het tijd is om je te settelen, of juist niet. Wat het ook is, ik denk niet dat je zoiets kunt afdwingen."

De prins is momenteel in Nieuw-Zeeland. "Zulke tripjes zijn ontzettend leuk. Hopelijk doe ik het in mijn eentje goed. Het zou geweldig zijn om iemand naast me te hebben om de druk mee te delen. Maar die tijd komt wel."

Teddyberen en speelgoed

Harry (30) is oom van prins George, die in juli twee jaar wordt, en de pasgeboren Charlotte. Hij heeft het jongste kind van zijn broer William en diens vrouw Catherine nog niet gezien, omdat hij al weg was toen zij werd geboren. "William heeft me wel twee foto's van haar gestuurd. Ik kijk er heel erg naar uit om haar te zien en vast te houden."

De prins komt vanwege zijn functie regelmatig in contact met kinderen. Zo beantwoordde hij in Nieuw-Zeeland vragen van schoolkinderen. Een meisje wilde weten wat voor cadeau hij voor zijn nichtje zou kopen, waarop Harry vertelde dat hij al een heleboel teddyberen en speelgoed voor haar had gekregen tijdens zijn verblijf in het land.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen