Video: prins Charles: verband tussen klimaat en Syrië

De Britse prins Charles denkt dat de burgeroorlog in Syrië mede een gevolg is van de klimaatveranderingen. Hij zei dat in een interview met Sky News, dat maandagavond wordt uitgezonden.

Charles zet zich al tientallen jaren in voor een beter milieu en houdt een belangrijke toespraak tijdens de klimaattop in Parijs, die volgende week begint.

"Er is erg sterk bewijs dat een van de belangrijkste redenen voor deze gruwelen in Syrië een droogte was die vijf tot zes jaar duurde, waardoor grote groepen mensen uiteindelijk het land moesten verlaten.''

Charles vreest dat de wereld afstevent op "rampen en chaos'' als de klimaatproblemen niet dwingend worden aangepakt. "We hebben zoveel gevraagd van alle natuurlijke systemen en van al die aspecten van de natuur die we voor lief nemen.''

Het hele interview is maandagavond om 21.00 uur Nederlandse tijd te zien op Sky News.

 

Prince Charles On Conflict And Climate

"One of the major reasons for this horror in Syria was a drought that lasted for about five or six years."Prince Charles speaks out about how the climate crisis affects everything. Even conflict. The full interview will be broadcast on Sky News at 8pm.

Posted by Sky News on maandag 23 november 2015

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen