Video: Harry sluit bezoek Nieuw-Zeeland af

Prins Harry heeft zaterdag zijn bezoek aan Nieuw-Zeeland afgesloten. Sport was het thema op deze laatste dag van zijn achtdaagse reis. Zo woonde hij een voetbalwedstrijd bij ter promotie van het wereldkampioenschap voetbal voor spelers onder de 20 jaar. Nieuw-Zeeland organiseert de FIFA U-20 World Cup van 30 mei tot 20 juni.

Prins Harry wierp zich op als aanvoerder van een jongerenteam. Op het Twitteraccount van Kensington Palace staan foto's en video's van de sportieve prestatie in Auckland. Harry scoorde het winnende doelpunt in de laatste seconden van de wedstrijd. Na afloop ontmoette Harry spelers en vrijwilligers van het Wereldkampioenschap voetbal onder 20 en bewonderde hij de cup die te winnen valt.

Als laatste programma-onderdeel van de intensieve reis bracht Harry een bezoek aan het Millennium Institute. Dit topsportcentrum in Auckland beschikt onder meer over een olympisch zwembad, een atletiekbaan en meerdere fitnessruimtes. Harry kreeg de kans om gewichten te heffen en volgde enkele clinics. ''Prins Harry voelde zich welkom in Nieuw-Zeeland. Dank aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen", twittert Kensington Palace.

Harry vliegt dit weekend terug naar huis, waar hij zijn pasgeboren nichtje Charlotte kan ontmoeten. Hij was vanaf half april in Australië voor een legertraining en plakte hier een bezoek aan Nieuw-Zeeland aan vast.

Video: prins Harry bij de voetbalwedstrijd ter promotie van de FIFA U-20 World Cup:

Video: prins Harry bezoekt het Millennium Institute:

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen