Video: Harry bezoekt Chelsea Flower Show

Prins Harry heeft zijn pasgeboren nichtje Charlotte nog niet gezien. Dat vertelt de broer van prins William maandag aan BBC.

Harry heeft het tot nu toe nog te druk gehad met andere dingen. Zo sloot hij afgelopen weekend zijn bezoek aan Nieuw-Zeeland af nadat hij een maand in Australië had meegetraind met het leger. Maandagochtend was de zoon van prins Charles al weer in Chelsea. Daar bezocht Harry de Chelsea Flower Show.

Tijdens de bloemenshow bezocht Harry onder meer een tuin ontworpen door Matt Keightley. De tuin staat in het teken van Sentebale. Harry is mede-oprichter van deze stichting, die zich inzet voor jongeren met aids en hiv in het Afrikaanse land Lesotho. In de tuin zijn typische Afrikaanse bouwstijlen te zijn, net als Engelse en Afrikaanse planten. Harry noemde de tuin 'fantastisch' en 'precies zoals ik had gedroomd'. "Ik kan niet wachten om mijn familieleden deze tuin te laten zien", aldus Harry. "Veel mensen zijn nog nooit in Afrika geweest, laat staan in Lesotho. Op deze manier kunnen ze er hier in Chelsea toch wat van meepikken."

Koningin Elizabeth zal de bloemenshow maandag ook een bezoekje brengen, prins Harry zal haar een rondleiding geven. Het tweede kindje van William en Catherine werd op 2 mei geboren, Harry was toen in Australië.