Placeholder

Video: Catherine vraagt aandacht voor kinderen met psychische problemen

Catherine, de vrouw van prins William, heeft een video opgenomen waarin ze zich uitspreekt voor de bescherming van kinderen met psychische problemen. "De uitdagingen waar kinderen tegenwoordig mee te maken krijgen, kunnen overweldigend zijn. William en ik hebben allebei gezien dat veel jonge mensen worstelen met huiselijk geweld, pesten, verlies of een gezin dat uit elkaar valt."

"Regelmatig leidt dit uiteindelijk tot depressies, angstaanvallen en verslavingen", vervolgt Catherine. Zij heeft de video opgenomen vanwege de Children's Mental Health Week, waar de hertogin van Cambridge het gezicht van is. "Het stigma rond psychische problemen bij kinderen zorgt ervoor dat veel kinderen niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. Dit moet veranderen. Daarom moeten we er meer open over gaan praten."

Het doel van deze week, die voor het eerst is georganiseerd, is aandacht vragen voor kinderen die het moeilijk hebben. De week is een initiatief van Place2Be. Catherine is beschermvrouwe van deze stichting, die zich onder meer inzet tegen pesten op school.

Zwakte

"We moeten kinderen die met deze problemen kampen, en hun ouders laten inzien dat het geen teken van zwakte is om hulp te vragen", zegt de echtgenote van de prins. "De mentale conditie van een kind is net zo belangrijk als de fysieke. Het vraagt om dezelfde zorg en aandacht", aldus Catherine, die momenteel zwanger is van haar tweede kindje. "William en ik zijn ervan overtuigd dat vroeg ingrijpen problemen op latere leeftijd kan voorkomen."

De hertogin van Cambridge nam de video vorige week op toen ze een bezoek bracht aan een school voor kinderen tussen de vier en negentien jaar met psychische problemen.