Usa Princess Diana John Travolta

‘Travoltajurk’ van prinses Diana weer te zien voor publiek

Donderdag gaat het museale deel van Kensington Palace in Londen voor het eerst sinds de gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis weer open voor bezoekers. Om hen welkom te heten en te lokken heeft Historic Royal Palaces, de stichting die het paleis beheert, iets speciaals uit de opslag gehaald: de zogenoemde ‘Travoltajurk’ van Diana, prinses van Wales. De stichting heeft die avondjurk vorig jaar op een veiling voor omgerekend 290.000 euro gekocht.

De jurk werd wereldberoemd toen Diana het in november 1985 droeg bij een door de Amerikaanse president Ronald Reagan aangeboden galadiner in het Witte Huis. Ze danste daar onder anderen met John Travolta, de acteur die enkele jaren eerder in de film Saturday Night Fever dansen tot kunst had verheven. De jurk is sinds die gedenkwaardige avond, waar Diana ook danste met Reagan en Clint Eastwood, bekend als de ‘Travoltajurk’.

Conservator Eleri Lynn vindt dat de jurk de tand des tijd heeft doorstaan en ook nu nog een ‘showstopper’ zou zijn. “Je kunt hem vandaag dragen en dan zou je nog altijd de beste geklede persoon zijn”, vertelt ze in een gesprek met het blad People.

Lees ook:

‘Vriendinnen van Meghan hebben recht op geheimhouding’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen