Image 16

The Guardian: ‘‘Buckingham Palace had racistisch personeelsbeleid’’

De Britse nieuws- en mediawebsite The Guardian schrijft dat het Britse koningshuis tot minstens de jaren zestig een racistisch personeelsbeleid zou hebben gehad. Er werd bijvoorbeeld dringend verzocht om mensen met een donkere huidskleur geen baan op Buckingham Palace aan te bieden. Dat schrijft The Guardian, die aanwijzingen hiervoor gevonden zou hebben in het nationaal archief.

De krant is momenteel druk bezig met het onderzoeken van de documenten. Daarin zou ook staan hoe koningin Elizabeth met het parlement onderhandelt over wetten die haar niet aanstaan, bijvoorbeeld over discriminatie en seksisme.

Tegen de krant zegt Buckingham Palace dat mensen die tot een etnische minderheid behoren vanaf de jaren negentig voor de koningin hebben gewerkt. In eerdere decennia zou de etniciteit niet geregistreerd zijn. Op de beschuldiging dat het koninklijk huis een racistisch personeelsbeleid zou hebben gehad, wil Buckingham Palace niet reageren. Het Britse koninklijk huis ligt al langere tijd onder vuur. Zo vertelde Meghan, de vrouw van prins Harry, in een interview met Oprah dat er zorgen werden geuit over de huidskleur van hun kindje Archie.

LEES OOK:

Hier is Máxima op de koffie geweest

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.