Placeholder

Storm verjaagt prins Harry

De Antarctica-expeditie van prins Harry is woensdag vanwege een voorspelde sneeuwstorm iets eerder dan gepland ten einde gekomen, zo laat organisator Ed Parker weten.

"We staan op het punt met sneeuwscooters naar ons vliegtuig te vertrekken. Dat vliegtuig zal ons terug naar Kaapstad brengen, waar we een paar dagen hebben voordat we terug naar huis en onze geliefden gaan." Prins Harry wordt op 23 december terug in het Verenigd Koninkrijk verwacht.

Het expeditieteam, waar naast prins Harry ook acteurs Alexander Skarsgård en Dominic West in zitten, was eerder al van de Zuidpool naar het onderzoekscentrum Novo op Antarctica gevlogen. Vrijdag was Harry na een tocht van 335 kilometer op de Zuidpool aangekomen. De expeditie voor het goede doel begon op 2 december.

Stichting

De opbrengst van de tocht gaat naar Walking With the Wounded, een stichting die veteranen helpt een nieuw bestaan op te bouwen. Harry is beschermheer van de stichting.

Parker liet via de website van de stichting ook weten dat er veel geld is opgehaald met het evenement, waarvoor hij iedereen die de tocht heeft gevolgd bedankt.