Sarah Ferguson komt met vervolg kinderboekenserie

De hertogin van York en ex-vrouw van de Britse prins Andrew geeft een vervolg aan haar populaire kinderboekenserie over de avonturen van ‘Budgie de kleine helikopter’. Het nieuwe boek moet nog dit jaar uitkomen en heeft als titel ‘Budgie – Turtle Rescue’ – de kleine sprekende helikopter redt een schildpad. Ze maakte dit bekend via Instagram.

“Ik ben nog nooit zo trots geweest als vandaag om mijn vriend Budgie te hulp zien vliegen”, aldus Sarah in een gesprek met de Daily Mail over het nieuwe project. De opbrengst van het boek zal worden verdeeld tussen Sarah’s Trust en de wereldwijde strijd tegen plastic, zo vertelde ze. De nieuwe Budgie komt bovenop de zeven kinderboeken die in Australië worden uitgebracht en waarvoor de hertogin eerder dit jaar een contract tekende.

In 1989 verscheen het eerste Budgie-boek, drie jaar nadat Sarah en Andrew waren getrouwd. De in totaal zeven boekjes vonden gretig aftrek en de avonturen van de helikopter werden door ITV verfilmd en kwamen in de jaren negentig ook in Nederland op televisie.

Lees ook:

Koning Felipe trots op Spaanse volk en zorgmedewerkers

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen