prinses Diana

Royaltykenners kritisch over film prinses Diana: “Het is heel gemeen om haar op deze manier neer te zetten”

Britse royaltykenners zijn niet zo te spreken over de nieuwe film over prins prinses Diana. Ze noemen het in The Sun “onnodig” en “gemeen” dat de film vooral focust op de problemen van de ex-vrouw van prins Charles en bekritiseren scènes over haar boulimia en zelfmutilatie.

Gemeen

“Het is heel gemeen om haar op deze manier neer te zetten. Het is totaal onnodig”, vindt Ingrid Seward, de hoofdredactrice van Majesty Magazine. “William en Harry zullen daar heel boos en gekwetst over zijn. Ze zullen het vreselijk vinden dat hun moeder zo wordt geportretteerd in een grote film.”

Biograaf en kenner Penny Junor is het daarmee eens. Vooral een scène waarin kleine William zijn verdrietige moeder smeekt even niet aan haar problemen te denken en te komen eten, vindt ze smakeloos. “Ik kan alleen maar zeggen: arme William. En laten we een greintje respect en waardigheid overhouden voor Diana”, zegt Junor. “Ik weet dat William heeft meegemaakt dat ze ongelukkig was, maar de film lijkt me feitelijk onjuist.”

Spencer

Spencer speelt zich af in 1991, als Diana tijdens de feestdagen met de Britse koninklijke familie op landgoed Sandringham besluit dat haar huwelijk met prins Charles niet werkt. De hoofdrol wordt gespeeld door de Amerikaanse actrice Kristen Stewart. De film draait vanaf volgende maand in de Nederlandse bioscopen.

LEES OOK: STEMCOACH PRINSES DIANA: “ZE WILDE NAAR AMERIKA VERHUIZEN”

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram en bron: ANP