Royals nemen minuut stilte in acht op Ascot

De Britse koninklijke familie heeft dinsdag op de openingsdag van de paardenraces van Royal Ascot een minuut stilte in acht genomen om de slachtoffers te herdenken van de recente tragedies in Groot-Brittannië. Na afloop van de minuut stilte klonk er een applaus.

Royal Ascot behoort voor de Britse koningin Elizabeth tot de hoogtepunten van het jaar. Elke dag is de vorstin present en ze heeft in de loop der jaren al een flink aantal overwinningen van eigen paarden mogen begroeten. Naast Elizabeth en prins Philip woonden prins William, zijn vrouw Catherine, prins Charles en Camilla en Elizabeth's kleindochter Zara Tindall de opening van Ascot bij. Ook prinsessen Beatrice en Eugenie waren present.

Dit jaar zal de 91-jarige koningin Elizabeth minder uitbundig van de paardenraces kunnen genieten. Groot-Brittannië is de afgelopen maanden opgeschrikt door aanslagen in onder meer Londen en Manchester. Die werd gevolgd door de fatale brand in Grenfell Tower. Zaterdag, een dag voor de aanslag op een Londense moskee, sprak de koningin over een "erg sombere stemming in het land''.

Woensdag, op de 35e verjaardag van prins William, spreekt koningin Elizabeth het Britse parlement toe en zal ze een deel van de paardenraces op Ascot moeten missen. Doorgaans houdt de koningin in mei de troonrede, maar door de verkiezingen is de Queen's Speech uitgesteld naar woensdag.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen