Queen viert verjaardag met parade

De Britse koningin Elizabeth was zaterdag het middelpunt tijdens de ceremonie Trooping the Colour in Londen. Met deze traditionele parade werd haar 88e verjaardag officieel gevierd.

Net als voorheen met Koninginnedag in Nederland valt in Engeland de officiële viering niet samen met de werkelijke verjaardag van het staatshoofd. Koningin Elizabeth is op 21 april jarig. Dat werd al gevierd met saluutschoten die onder meer klonken in Green Park en bij de Tower in Londen en in de Schotse hoofdstad Edinburgh.

De ceremonie Trooping the Colour had dit jaar een speciaal tintje. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak en het is 70 jaar na D-day. Meer dan 1000 soldaten, van wie velen hebben gediend in recente conflicten, paradeerden voor de koningin. De vorstin werd vergezeld door haar man prins Philip en andere familieleden. Vorig jaar was de hertog van Edinburgh nog afwezig, omdat hij herstelde van een kijkoperatie. Prins Harry zat in een rijtuig samen met de hertogin van Cornwall en de hertogin van Cambridge.

De ceremonie werd afgesloten met een balkonscène bij Buckingham Palace, waar de koninklijke familie werd getrakteerd op een show van de luchtmacht.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen