Malta Commonwealth Summit

Queen mobiel in haar queen-mobile

De laatste tijd is heel wat te doen over de mobiliteit van koningin Elizabeth. Daar wordt nu iets aan gedaan.

Een rolstoel komt er niet in, maar ze beschikt sinds kort over een golfbuggy, speciaal voor haar aangepast met allerlei gadgets. Kosten in totaal 62.000 pond, een slordige 74.000 euro.  Ruim voldoende voor, om maar eens iets te zeggen, voor een nieuwe Mercedes C-klasse.

De queen-mobile is dan ook bestand tegen alle weersomstandigheden en heeft een koelkast, een infotainmentscherm en vier comfortabele bruinlederen stoelen. De buggy heeft lichtmetalen 14-inchwielen, een afsluitbare bagageruimte, een verwarmde voorruit,  plus bekerhouders, rijmodusselectie en Bluetooth-luidsprekers.

Een bron zei: ‘Ze heeft de laatste tijd gevochten met stijfheid in haar benen, dus het karretje is perfect.’ En de eersten die mee mochten op een ritje rond Windsor Castle waren natuurlijk… de corgi’s!

De kar is gebouwd door de Deense firma Garia als onderdeel van een samenwerkingsverband met Mercedes-Benz. De topssnelheid is 18 km/u, heeft het een actieradius van 50 mijl voordat de lithiumbatterij moet worden opgeladen.

Klanten kunnen hem verder uitrusten met extra’s van auto-aanpassingsbedrijf Mansory, dat bekend staat om zijn werk met Bentley en Rolls-Royce.

LEES OOK:

BLIJVENDE ZORGEN OM GEZONDHEID ELIZABETH

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: The Sun