Queen Elizabeth

Queen Elizabeth en prins Philip wonen weer ‘verplicht’ samen

Queen Elizabeth (94) en haar echtgenoot prins Philip (99) moeten noodgedwongen weer samen gaan wonen. Normaal hebben ze ieder hun eigen verblijfplaats, maar het paleis heeft op dit moment niet genoeg personeel om de royals apart te beveiligen.

Samen in Windsor Castle

De Queen verblijft meestal in Buckingham Palace en Philip woont sinds zijn ‘pensioen’ in Sandringham, maar op dit moment verblijven ze samen in Windsor Castle; een buitenverblijf van Elizabeth. Op dit moment is er nog genoeg personeel om, zolang ze daar blijven, hen in de gaten te houden.

Vanwege de coronacrisis zouden er niet voldoende beveiligingsagenten beschikbaar zijn om twee panden van bewaking te voorzien. Ook andere personeelsleden, voor de schoonmaak en de keuken, zijn er niet meer genoeg. “Die personeelsleden moeten ook binnen hun eigen bubbel blijven“, laat een woordvoerder weten. “Daarom heeft de Queen ervoor gekozen om samen met haar echtgenoot in Windsor Castle te blijven. Ze zal niet terugkeren naar Buckingham Palace tot het coronagevaar geweken is. Alleen voor erg belangrijke meetings komt ze nog buiten.“.

Prins Charles (71), prins William (38) en Kate Middleton (38), hebben in de tussentijd de overige koninklijke takenop zich genomen. Vanwege hun leeftijd lopen zij minder risico. 

LEES OOK:

IS DIT DE REDEN WAAROM WILLIAM EN HARRY VOOR KATE EN MEGHAN ZIJN GEVALLEN?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: HLN.be. Beeld: ANP.