Placeholder

Prinses William ’bestuurt’ klassieke tweedekker

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben tijdens hun bezoek aan Nieuw-Zeeland de vliegtuigcollectie van regisseur Peter Jackson bekeken. De prins kroop zelf ook nog even achter de stuurknuppel van een klassieke tweedekker.

De vliegtuigen worden tentoongesteld in het Omaka Heritage Aviation Centre. William en Catherine kregen van de Lord of the Rings-regisseur een rondleiding door het museum. Jackson kon het niet laten om met zijn iPhone even een paar foto's van de hertogin van Cambridge te maken.

Haar echtgenoot vermaakte zich opperbest met een tweedekker die door Nieuw-Zeeland in de Eerste Wereldoorlog werd ingezet. Prins William klom zelfs even in de Sopwith Pup, hoewel dat volgens Daily Mail niet eenvoudig was door zijn lange benen. Catherine vond dat erg grappig.

De prins had even daarvoor het aanbod om in een Duits Fokker-toestel te zitten afgeslagen. "Ik ga niet in een Duits vliegtuig klimmen, maar wel in die Sopwith", liet de Britse royal weten. William was benieuwd of de tweedekker nog werkte. "Dit is perfect!", zei hij daarna. "Starten maar!"

De prins, zijn vrouw en hun acht maanden oude zoontje zijn nog tot 16 april in Nieuw-Zeeland. Daarna vliegen zij naar Australië, waar ze negen dagen zullen verblijven.