Prinses Charlotte viert derde verjaardag

Ruim een week na de geboorte van prins Louis is het opnieuw feest op Kensington Palace. Prinses Charlotte, de dochter van prins William en zijn vrouw Catherine, is vandaag drie jaar geworden.

Op sociale media bedanken Charlottes ouders iedereen voor de vele verjaardagswensen. 'Bedankt voor alle lieve berichten', lieten William en Kate optekenen door het hof.

Charlotte werd op 2 mei 2015 geboren in St. Mary's Hospital, het ziekenhuis waar ook Louis en Charlottes broer George ter wereld kwamen. Haar naam, Charlotte Elizabeth Diana, werd twee dagen later bekendgemaakt. Afgelopen januari ging Charlotte voor het eerst naar school. Toen werden ook twee nieuwe foto's, gemaakt door moeder Catherine, vrijgegeven.

Vorige week schreef Charlotte geschiedenis door als eerste vrouwelijke nakomeling van een monarch haar plaats in de lijn van troonopvolging niet op te hoeven geven door de geboorte van een broertje. Sinds drie jaar hebben jongens bij de troonopvolging namelijk geen voorrang meer op meisjes. Charlotte bleef daardoor na opa Charles, papa William en broer George vierde in lijn van troonopvolging.