Ireland Britain Royalty

Prins William: ‘Slapeloze nachten door klimaatverandering’

De Britse prins William maakt zich grote zorgen over de verandering van het klimaat. De toekomst van de wereld en het gebrek aan actie vanuit de politiek bezorgen hem zelfs slapeloze nachten. Dat vertelt hij, volgens de Daily Mail, in de vrijdag te verschijnen podcast Outrage + Optimism.

De prins vindt het gek dat politici zo weinig doen aan klimaatverandering. Zij zijn immers in de positie om iets te kunnen veranderen, stelt de William. “Daarom begrijp ik niet waarom degenen die de teugels in handen hebben, niets doen. Ik denk dat dat is wat me echt van streek maakt en waar ik ’s nachts van wakker lig.”

Volgens William moeten we stoppen met het praten over het probleem en in plaats daarvan “in actie moeten komen tegen klimaatverandering.” Wel weet de prins nu dat hij dingen beter optimistisch kan benaderen in plaats van aanwijzen wat niet goed gaat. “Toen ik opgroeide, had ik het gevoel dat het benadrukken van het negatieve de manier was om vooruit te gaan en mensen te dwingen dingen te doen. Ik zei: luister, dit zijn echt slechte dingen en die moet je veranderen. Maar dat werkt niet.”

Ook moet er volgens William beter worden geluisterd, vooral naar jonge klimaatactivisten als Greta Thunberg. “Als jongere generaties samen strijden voor hun toekomst, dan denk ik dat de politici en de politieke wil aanwezig moeten zijn om te luisteren en te handelen.”

LEES OOK:

Lief! Dit doet prinses Beatrice voor haar fans

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.