Prins William prijst kracht Manchester

Manchester heeft voor de tweede keer na de aanslagen van 22 mei koninklijk bezoek gehad. Prins William bracht vrijdag een verrassingsbezoek aan de stad.

William zocht de hulpverleners die uitrukten op en sprak met inwoners van de stad die zich ontfermden over de slachtoffers. “De hertog wilde de mensen bedanken voor hun kracht, fatsoen en vriendelijkheid”, twitterde Kensington Palace.

Het bezoek van de hertog van Cambridge aan Manchester begon bij het hoofdkantoor van de politie, waar hij agenten trof die op 22 mei aan het werk waren. William sprak onder anderen met de agenten die als eerste ter plaatse waren bij de Manchester Arena, waar een zelfmoordterrorist toesloeg na afloop van een concert van Ariana Grande. 22 mensen kwamen om, tientallen raakten gewond.

Voorbeeld

Nadat hij de politie had bedankt voor de “tomeloze inzet”, ging William door naar Manchester Cathedral. Daar trof hij inwoners van de stad die na de aanslag klaarstonden voor de slachtoffers. De prins sprak onder anderen met taxichauffeurs die gratis ritten aanboden en restauranthouders die slachtoffers opvingen.

Voordat hij de kathedraal verliet, tekende William het condoleanceregister. “Manchesters kracht en saamhorigheid zijn een voorbeeld voor de hele wereld. Mijn gedachten zijn bij alle getroffenen.” Vervolgens ging hij door naar het Royal Manchester Children’s Hospital, waar hij slachtoffers en hun familie trof.

Hetzelfde kinderziekenhuis kreeg vorige week donderdag bezoek van Williams oma, koningin Elizabeth. De vorstin noemde de aanslag op de Manchester Arena verschrikkelijk. “Het is erg slecht, om zoiets tot doelwit te maken.”