Prins William

Prins William over ‘Mexgit’: ‘Ik heb er verdriet van’

Prins William heeft zich voor het eerst uitgesproken over de zogenaamde ‘Megxit’. Hij is bedroefd dat zijn jongere broer prins Harry niet langer deel wil uitmaken van de kerngroep van de koninklijke familie.

‘Ik heb mijn hele leven mijn arm om mijn broer geslagen en dat kan ik niet meer, we zijn afzonderlijke entiteiten’, citeerde de Sunday Times William. “Daar heb ik verdriet van. Het enige dat we kunnen doen, en alles wat ik kan doen, is hem proberen te steunen en hopen dat de tijd komt dat we allemaal weer op één lijn zitten. Ik wil dat iedereen in hetzelfde team speelt.’

Prins William komt zijn broer vandaag tegen op Sandringham, het landgoed van koningin Elizabeth bij Norfolk. Daar houdt hij samen met de Queen en prins Charles beraad over de stappen die nodig zijn om gevolg te geven aan de wens van Harry en echtgenote Meghan om deels een eigen bestaan op te bouwen buiten de ‘Firm’, het koninklijk bedrijf.

De afgelopen dagen hebben adviseurs van koningin, Charles, William en Harry, maar ook van de regering, al overleg gevoerd over de mogelijkheden en obstakels. Elizabeth en Harry willen snel een oplossing, maar de verwachting is niet dat er maandag al knopen worden doorgehakt.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen