Placeholder

Prins William kijkt uit naar kerst

Prins William en zijn echtgenote Catherine kijken alvast uit naar Kerstmis, de eerste editie die ze vieren met twee kinderen. Hun zoontje prins George weet volgens William al goed wat kerst is. ''George zal rondstuiteren als een konijn'', zegt prins William in een interview.

''Het is mooi als ik op kerstavond nog aan slapen toekom. En dan zijn er nu twee kinderen. De oudste is zich ineens bewust van kerst, dat kan nog een uitdaging vormen. Maar ik kijk ernaar uit'', zegt de hertog van Cambridge in gesprek met het tijdschrift The Big Issue, dat wordt verkocht door daklozen.

William vertelde ook hoe de kerstdagen van de Britse royals eruit zien. Zo gaat de voltallige familie eerst naar de kerk ''zoals we altijd doen". Daarna kan het uitpakken van de cadeaus beginnen. ''We zullen toekijken hoe George zijn cadeautje grijpt en zal proberen het papier los te scheuren. Kerst vieren is anders, nu we zelf een gezin hebben. Het zou mooi zijn als we een witte kerst zouden krijgen. Dat hebben we in jaren al niet gehad."

William gaf het interview aan de 24-jarige journalist in opleiding Sophia Kichou. Ze ontmoette de prins vier jaar geleden toen ze dakloos was. Tijdens een bezoek van William aan daklozeninstelling Centrepoint, waar hij beschermheer van is, vertelde ze hem dat ze journalist wilde worden. De hertog van Cambridge moedigde haar aan en beloofde haar een interview. Student Sophia is momenteel bezig met haar laatste jaar journalistiek aan de City University in Londen. ''De prins heeft woord gehouden. Hij beloofde me een interview en kwam zijn belofte na'', zegt ze.