Placeholder

Prins William bouwt toren met spekjes en rietjes

Prins William heeft zich woensdag van zijn creatieve kant laten zien. De Britse prins bezocht een lagere school in Wales om het naar hem vernoemde awardprogramma te lanceren. William nam op de Llanfoist Fawr Primary School deel aan een aantal activiteiten die in het kader van de Prince William Award worden georganiseerd.

Prins William, die werd opgewacht door enkele tientallen kinderen met Wales-vlaggetjes, moest eerst zijn bouwkunsten laten zien. Met spekjes en rietjes moest hij met een groep leerlingen een toren bouwen. Vervolgens kreeg William een lesje teamwork. Middels een balspel leerden de kinderen welke invloed een individu op een groep kan hebben. Tot slot moest de prins laten zien hoe het met zijn kampeerskills is gesteld. Geblinddoekt moet hij een tent opzetten, op aanwijzing van een aantal scholieren.

De activiteiten maken deel uit van de Prince William Award, een initiatief van Skill Force UK. Die organisatie, waarvan William sinds 2009 beschermheer is, wil de kennis en kunde van veteranen gebruiken om de levens van jongeren positief te beïnvloeden. Het doel van het lesprogramma met Williams naam is het ontwikkelen van het karakter van kinderen, hun zelfvertrouwen en veerkracht.

Tweehonderd scholen, waaronder de Llanfoist Fawr Primary School, namen deel aan een pilot van Wiliams programma. De Prince William Award moet nu uitgerold worden in het hele Verenigd Koninkrijk.