Placeholder

Prins William bezorgd over lot ex-gevangenen

Prins William maakt zich zorgen over het lot van ex-gedetineerden. Dat liet hij deze week blijken bij een werkbezoek aan St Giles Trust, een organisatie die ex-gevangenen helpt om na het uitzitten van hun straf op het rechte pad te blijven. William was vorig jaar beschermheer van de viering van de 50e verjaardag van St Giles Trust.

 

Volgens William was het slecht dat maar 30 procent van verhuurders een huis of flat wil verhuren aan ex-gedetineerden. Die kunnen daardoor na hun gevangenisstraf niet zelfstandig wonen. Het gaat daarbij om privéverhuurders. "Dat is eigenlijk verschrikkelijk”, aldus William die zich na het beëindigen van zijn werk als reddingspiloot in Wales steeds meer richt op koninklijke taken.

 

Zo is de prins op 26 november in Kensington Palace gastheer bij een liefdadigheidsdiner ten bate van Centrepoint, een stichting die dakloze jongeren helpt. Voor 60.000 pond kan iemand een tafel ‘kopen’ en een vorkje meeprikken met William. Jammer genoeg voor de organisatoren is Kate niet van de partij.