Placeholder

Prins Michael doet mee aan historische optocht

Het moet voor prins Michael van Kent, een neef van koningin Elizabeth, en zijn vrouw een teleurstelling zijn geweest dat de vorstin hem niet heeft gevraagd om maandag deel te nemen aan een van de vele officiële herdenkingen van het begin van de Eerste Wereldoorlog, precies een eeuw geleden. Hij heeft daarom zelf maar een taak bedacht: deelname aan een optocht van historische auto’s in Londen, de Great War Centenary Parade.

De ambitieuze prins Michael komt niet voor op de lange lijst waarop Buckingham Palace eerder deze maand bekendmaakte waar koningin Elizabeth en twaalf familieleden maandag het begin van de oorlog herdenken. Michaels oudere broer, de hertog van Kent, mag in Londen een openluchtfototentoonstelling openen en neef de hertog van Gloucester is gevraagd met zijn vrouw naar Cardiff te gaan voor een herdenkingsdienst.

Van het eiland Wight tot aan Noord-Ierland en België is de familie ingeschakeld, maar voor prins Michael bleef kennelijk geen landsdeel meer over. Vandaar dat de prins en zijn echtgenote Marie Christine hebben besloten mee te rijden in de historische optocht die onder meer van het militair ziekenhuis Royal Hospital Chelsea naar het parlement, het oorlogsmonument en het oorlogsmuseum voert. Aan de tocht wordt deelgenomen door veteranen en vertegenwoordigers uit de West-Vlaamse steden die in de Eerste Wereldoorlog in de vuurlinie lagen.