Placeholder

Prins Harry vier dagen op pad

Prins Harry is vrijdag in Tallinn begonnen aan een vierdaagse reis die hem de komende dagen behalve naar Estland ook naar Italië voert. De visites hebben een militair accent. Harry bedankt Estland voor de bijdrage aan de strijd in Afghanistan en in Italië staat hij onder meer stil bij de 70e verjaardag van de slag om Monte Cassino.

De jongste zoon van prins Charles en kleinzoon van koningin Elizabeth legde een krans bij het Estse onafhankelijkheidsmonument, en werd vervolgens ontvangen in het parlement waar hij behalve met ministers ook een ontmoeting had met gewonde veteranen die later dit jaar zullen deelnemen aan de door Harry gesteunde Invictus Spelen.

Dat sportevenement is speciaal bedacht voor gewonde, gehandicapte en zieke militairen en de verwachting is dat er 300 deelnemers zullen zijn uit tal van landen. Met de Invictus Spelen, waarvoor vrijdag de kaartverkoop voor het publiek is begonnen, schaduwt Harry de Paralympische Spelen die hun oorsprong ook vinden in sportactiviteiten en wedstrijden voor invalide veteranen.

Estland heeft sinds 2006 militairen gestationeerd in Afghanistan, waar de Este soldaten onder Brits bevel stonden. Harry, die zelf ook in Afghanistan diende, komt Estland bedanken voor die samenwerking. Zaterdag wordt hij ontvangen door president Toomas Hendrik Ilves en gaat hij kijken bij de jaarlijkse militaire oefening Lentestorm.