Placeholder

Prins Harry twittert namens Invictus Games

Hoewel hij geen eigen account heeft, heeft prins Harry donderdag toch via Twitter van zich laten horen. In de BT Tower in Londen promootte hij 'zijn' Invictus Games, een sporttoernooi voor gewonde militairen.

"Ik hoop dat iedereen achter #invictusgames staat. Het is een geweldige kans om de mannen en vrouwen die zoveel hebben gegeven, te steunen en te bedanken. Harry", stuurde de prins op de bijeenkomst via een tablet de wereld in. Erg snel ging dat overigens niet. "Dit is de reden waarom ik me heb aangemeld voor het leger: ik kan niet goed typen", lachte hij volgens Hello! terwijl hij het publiek aanmoedigde om gewoon door te kletsen. Zijn berichtje was binnen een uur al honderden keren geretweet.

Harry heeft de Invictus Games zelf op poten gezet. Een bezoek aan de Amerikaanse Warrior Games vorig jaar, een Paralympisch-achtig sportevenement voor soldaten, bracht hem op het idee om het toernooi naar Groot-Brittannië te halen.

Positieve invloed

"Ik heb met eigen ogen gezien hoe de kracht van sport tijdens de revalidatie een positieve invloed heeft op gewonden en zieke militairen", vertelde Harry. "De Invictus Games focussen op wat zij na hun ongeluk nog kunnen en eert hun vechtersmentaliteit in een veelomvattende sportcompetitie die de offers die zij hebben gebracht, erkennen.''

De Invictus Games vinden van 10 tot 14 september plaats in Londen. In totaal doen 3000 sporters vanuit de hele wereld mee aan onder meer schiet-, zitvolleybal- en rolstoelbasketbalwedstrijden. "Ik ben er extreem trots op dat ik zo'n evenement voor het eerst naar het Verenigd Koninkrijk kan brengen en denk dat het voor lange tijd een invloed heeft op de mensen die hun vaderland zo trots gediend hebben."